top of page
Frédéric De Decker & Maarten Haeck

't Schaap vandaag

Dat Bart wou stoppen na 17 jaar café houden, was al langer bekend. Maar het gegeven dat het café daardoor ook finaal zou verdwijnen, konden we onmogelijk laten gebeuren.

Het idee om het café over te nemen ontstond - letterlijk - tussen pot en pint aan de toog van 't Zwart Schaap. Eerst als goedlachse cafépraat, maar al gauw gaven Maarten en Frédéric gewonnen voor het gedurfde idee.

TABULA RASA

Tijdens de voorbereidende maanden werd al snel duidelijk dat de huidige inrichting en accommodatie onmogelijk kon beantwoorden aan de huidige vereisten. Daarom werd beslist om tabula rasa te maken en het gelijkvloers van de locatie AF TE BREKEN en geheel te vernieuwen. Alles werd weggehaald en volledig 'from scratch' opnieuw OPGEBOUWD. Alleen de gevel werd in originele staat gehouden na een stevige opfrisbeurt. Niet alleen als eerbetoon, maar ook aansluitend bij het RETRO KARAKTER dat we met de nieuwe inrichting willen uitstralen.

Het resultaat mag er zijn! We noemen het zelf 'het meest moderne bruin café uit de regio'. Bruin omwille van de old-school sfeer, zie maar naar de nieuwe open haard, modern door de up-to date ACCOMMODATIE die we nu aanbieden. Met heel veel ruimte, een XL-toog van 8 meter, een zaaltje met alle multimedia mogelijkheden en een ruim tuinterras achteraan.
 

Op zondag 3 juli 2016 om 11u stipt openden de deuren van café ’t Schaap opnieuw. De traditie gaat verder! 
 

Al bijna 100 jaar wordt er in de Baron De Gieylaan 39 bier getapt.

En zo hoort het ook ...

Klanten worden uitbater

Frédéric De Decker

 

Alias Fré, mag je als rasechte Pintenaar beschouwen gezien zijn sociaal leven zich voluit in De Pinte afspeelt. Bijvoorbeeld als hoofdsponsor van voetbalclub JV De Pinte. 


Dankzij de jarenlange ervaring als meubelmaker bij BVBA De Decker (Eke) wist Fré de verbouwing van het café tot in de details succesvol te coördineren en realiseren.

Frédéric De Decker & Maarten Haeck
bottom of page