top of page
't Schaap - De Pinte

WESTMALLE TRIPEL

Tripel van Westmalle, ook wel de "moeder van alle tripels" genoemd, is een helder, goudgeel trappistenbier dat drie weken nagist in de fles (9,5 alcohol) tot bier met fruitige geur en  genuanceerde hopneus. Het is zacht en romig, met een bittere toets fruitaroma.  De Tripel 75 cl is opmerkelijk omdat het bier op een andere manier rijpt. De fruitige geur is wat zachter en rijper, en het bier krijgt een lichte vanilletoets mee.

VALEIR BLOND

De naam “Valeir” verwijst naar een soldaat die in 1453 meevocht in de Slag bij Gavere, waarbij de Gentse troepen verslagen werden door Filips de Goede. Valeir Blond is een blond bier van hoge gisting met  6,5% alcoholpercentage. Het wordt geproduceerd via “dry-hopping” (tweede maal toevoeging van hop tijdens de lagering).

VEDETT

Vedett is een blond premiumbier met 5,2% alcoholgehalte. Dit Belgisch bier wordt net als Duvel, Maredsous en Bel Pils gebrouwen in de brouwerij Duvel Moortgat. Een flesje Vedett heeft een groene kleur en bevat 33 cl.

TRIPEL LEFORT

Tripel LeFort is een goudblond bier van 8,8%. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- & kruidnagel aroma, alsook de fruitige smaak van bananen en rode appels.  Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex.

TRIPEL KARMELIET

Karmeliet is een complex goud- tot bronskleurig bier met een romige schuimkraag. Dit komt onder meer door de gebruikte granen, maar ook door een beperkt gebruik van Stiermarkse hop, het overvloedig kruiden en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist. De zoete aanzet evolueert verder in een uitgesproken sinaasappelsmaak om dan mildbitter uit te vloeien.

SINT BERNARDUS ABT12

De absolute top in de St.Bernardusbieren. Tevens het hoogste alcoholgehalte (10% alc. vol). Een donker bier 
De St.Bernardus Abt 12 is een donker bier met zachte volmondige smaak, een zeer fruitig aroma, boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk en volle, ivoorkleurige schuimkraag. Abt12 wordt aanzien als één van de beste bieren ter wereld. Origineel recept, sedert 1946 gebrouwen.

ROODBRUIN

VanderGhinste Roodbruin heette oorspronkelijk in 1892 “ouden tripel” en was het eerste bier dat Omer Vander Ghinste op de markt bracht. Het is een Zuid-Westvlaams roodbruin bier van gemengde gisting. Als basisingrediënten voor het Roodruin gebruikt men gerstemout, tarwe, karamelmout, hop en water. 

ORVAL

Orval is een trappistenbier dat in de abdij Notre-Dame d'Orval in de Belgische provincie Luxemburg wordt gebrouwen. Het bier is een buitenbeentje binnen de familie van de trappistenbieren, maar ook binnen de Belgische bieren in het algemeen: er is slechts één variant verkrijgbaar. Dit bier is relatief licht en herinnert vooral aan een Engelse ale.

OMER

OMER is een bier van hoge gisting (8%) met nagisting op de fles, gebrouwen volgens een traditioneel recept. OMER. dankt zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid aan de zorgvuldig geselecteerde grondstoffen zoals de beste gerstemout uit de Loirestreek en drie aromatische hopsoorten uit Tsjechië, Slovenië en Duitsland.

LIEFMANS GOUDENBAND

Liefmans Goudenband is een provisiebier en wordt, net als wijn, alleen maar beter met de jaren. Zelfs na tien jaar smaakt het roodbruine bier nog altijd even fris! Je ruikt meteen de heerlijke geuren van karamel, appel, rabarber, kersen en mout. In de mond proef je appel en kersen, gecombineerd met houttoetsen. De afdronk smaakt naar noten en gedroogde rozijnen. 

1 / 1

Please reload

bottom of page